top of page
  • Instagram

Πώς ένα brand οικειοποιείται μία χειρονομία για να εκφράσει το αιώνιο ελληνικό καλοκαίρι;

Πόσες πιθανότητες έχεις να διαφοροποιηθείς όταν επικαλείσαι το κορεσμένο αφήγημα του ελληνικού καλοκαιριού; Πότε μια σπάνια ελληνική λέξη ξεπερνάει τα όρια της γλώσσας; Μπορεί ένα σύγχρονο beach bar να συνδεθεί με την αρχαία ιστορία της Κρήτης;



Κάθε άνθρωπος απέναντι στον ήλιο.

Κάθε χέρι που καλύπτει τα μάτια.

Κάθε σκιά κάτω από το φως του καλοκαιριού.

Κάθε εφήμερη καλύβα και ο αιώνιος ελληνικός ήλιος.



Κάτω από τον ήλιο, που λούζει τα Φαλάσαρνα και κάθε απόγευμα δύει στον ειδυλλιακό αυτό κόλπο, απλώνεται ένας ολοκληρωμένος θερινός προορισμός, που αναδεικνύει στο έπακρο την πιο όμορφη παραλία της Κρήτης και εναρμονίζεται απόλυτα με το εξωτικό της τοπίο.


Το Λιοκάλυβο -ήλιος και καλύβα- είναι εμπνευσμένο από αρχαία ειδώλια που βρέθηκαν στην Κρήτη, και πήρε το όνομα του από τη χειρονομία που κάνουμε όλοι, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, ατενίζοντας τον ήλιο, με το χέρι μας να σχηματίζει μία αυτοσχέδια καλύβα που ρίχνει σκιά στα μάτια.


Με έμβλημα ένα αγαλματίδιο μεσογειακής-αφρικανικής αισθητικής, το brand εκπροσωπείται από ένα λογότυπο που μιμείται τις ακμές της σφηνοειδούς γραφής, ενώ η οπτική ταυτότητα επιστρατεύει φάσες στα εκτυφλωτικά χρώματα του θέρους.


πήρε το όνομα του από τη χειρονομία που κάνουμε όλοι, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, ατενίζοντας τον ήλιο, με το χέρι μας να σχηματίζει μία αυτοσχέδια καλύβα που ρίχνει σκιά στα μάτια.

Η φιλοσοφία του brand αποτυπώνεται λεκτικά και οπτικά σε όλα τα υλικά του μαγαζιού και φυσικά στις custom συσκευασίες των προϊόντων που διατίθενται στο Λιοκάλυβο.


Living in the sunlight


Με μότο το living in the sunlight, το Λιοκάλυβο προσφέρει στους επισκέπτες της δυτικής αυτής κρητικής ακτής μία συνολική εμπειρία καλοκαιρινού ευ ζην.

bottom of page