Πώς το πρώτο αμερικάνικο blockbuster στην ιστορία του σινεμά συνδέεται με ένα νεοκλασικό της Αθήνας; Μπορεί το όνομα ενός brand να ακούγεται σαν σύνθημα;
Πώς εικονοποιείς το τέρας και την ομορφιά μαζί;
Μικρό ιστορικό: το branding σαν ευκαιρία να κεντήσεις με δικά σου νήματα
1933-2017
Κεραμεικός 1933: O δαιμόνιος αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης μεταξύ άλλων του θεάτρου Περοκέ επενδύει στον Κεραμεικό και χτίζει το 1933 ένα χαρακτηριστικό της εποχής πανέμορφο νεοκλασικό, σε μία από τις πιο πλούσιες γειτονιές της περιοχής με τις καλές αστικές οικογένειες, τις νεραντζιές και τα γεμάτα θέατρα που άνθιζαν τότε.
Αμερική 1933: Στις αίθουσες βγαίνει μια ταινία φαινόμενο, ένα από τα εμβληματικά blockbuster στην ιστορία του σινεμά. Αμερικανοί θεατές συρρέουν για να δουν τον King Kong, με πρωταγωνιστή ένα παρεξηγημένο τέρας που ερωτεύεται μια καλλονή και χάνει τη ζωή του για χάρη της. Η ταινία κλείνει με έναν συγκινητικό διάλογο και καταλήγει σε μια αλήθεια που ξεπερνά τον κόσμο της ταινίας: As always, it was beauty. Beauty Killed the Beast.
Αθήνα 2017: Μία γυναικεία μορφή με κεφάλι άγριου ζώου, δύο χρυσά μάτια που κοιτάνε διαπεραστικά και μία φράση γραμμένη σαν σύνθημα σε τοίχο συνθέτουν την εικόνα μιας ιδέας, ενός concept που υμνεί την ομορφιά και θυσιάζει το τέρας στα πόδια της. Αυτή η ιδέα στεγάζεται στο all day bar του Κεραμεικού, το Beauty Killed the Beast στον Κεραμεικό.
A brand for Beauty Seekers and Beast Hunters
Η ίδια την ομορφιά που όπου κι αν τη συναντήσεις κερδίζει τις εντυπώσεις και τελικά σκοτώνει το τέρας εμπνέει όλες τις εφαρμογές της οπτικής ταυτότητας του bar και γίνεται ταπετσαρία σε στυλ γκραφίτι με το σύνθημα να επαναλαμβάνεται πυρετωδώς. Το έμβλημα της μυστηριώδους γυναίκας με το κεφάλι άγριου ζώου κοσμεί τον τοίχο του όμορφου νεοκλασικού και όλα τα υλικά που έρχονται σε επαφή με τον πελάτη.
To Drinks of Desire επιλέγεται ως το tagline που αναδεικνύει τα cocktail σε αντικείμενα πόθου, ως φόρο τιμής στον έρωτα του άτυχου τέρατος για μία καλλονή.
Η γοητεία της παλιάς Αθήνας που επιβιώνει στον χρόνο και το δέος που νιώθουμε για την αγέραστη ομορφιά των νεοκλασικών μας οδήγησε στη χαρακτηριστική ταμπέλα που σηματοδοτεί το μαγαζί, αναγράφοντας την τελευταία φράση του βιβλίου του King Kong στην πρόσοψη του κτιρίου.
Comments