top of page
  • Instagram

Ποιος είναι ο μυστηριώδης αριστοκράτης της Κηφισιάς με αδυναμία στο αίμα;

Μπορείς να μιλήσεις για το κρέας μέσα από επινοημένα πρόσωπα;

Πώς ένα premium steak house στην Κηφισιά μεταμορφώνεται στο σπίτι ενός καλοφαγά Δον;

Ο Όμιλος Καστελόριζο διευρύνεται με ένα ακόμα εκλεπτυσμένο εστιατόριο που εξειδικεύεται στο κρέας και εδρεύει στην Κηφισιά. Μετά τη Ζουμπουρλού του ίδιου ομίλου, το γλυκοπωλείο που άνοιξε στην πλατεία Ψυρρή και έκανε εντύπωση με το όνομα και το λογότυπο του, αναζητήσαμε ένα όνομα που κινείται κι αυτό με τη σειρά του σε ένα επινοημένο καμβά χαρακτήρων. Έτσι, προέκυψε ένα όνομα που αντλεί έμπνευση από τον πατριάρχη του ομίλου με ρίζες από τα Γιάννενα. Στην ηπειρώτικη διάλεκτο το μοσχάρι αποκαλείται μόσκιο, γεννώντας την εικόνα του Δον Μόσκιο, ενός καλοφαγά αριστοκράτη που ξέρει να απολαμβάνει το κρέας.

Το λογότυπο αναφέρεται στα οικόσημα που κοσμούσαν τα αρχοντικά των παλιών αριστοκρατικών οικογενειών και περιέχει λεπτομέρειες της παράδοσης εκτροφής ζώων με τα χαρακτηριστικά κέρατα του ζώου και τις γκλίτσες. Στην οπτική ταυτότητα ξετυλίγεται ολόκληρος ο κόσμος του Δον Μόσκιο με το πορτρέτο του να στολίζει όλες τις εφαρμογές αλλά και να κοσμεί έναν τοίχο του μαγαζιού, ως αναφορά στον Κόμη Δράκουλα. Η σχέση με το κρέας τονίζεται μέσα από μία ριπή αίματος που «λερώνει» τα υλικά της οπτικής ταυτότητας, σαν υπoγραφή στο tagline “Bloody Good Meat”.


Στην ηπειρώτικη διάλεκτο το μοσχάρι αποκαλείται μόσκιο, γεννώντας την εικόνα του Δον Μόσκιο, ενός καλοφαγά αριστοκράτη που ξέρει να απολαμβάνει το κρέας.
bottom of page