top of page
  • Instagram

Και στο βάθος κήπος… της νονάς

Πώς μια ξεχασμένη φωτογραφία κρύβει το όνομα του brand σου; Σου λείπει μία επίσκεψη στην αυλή της νονάς σου, όπως παλιά; Χωράει μια καρέκλα-θρόνος σε ένα λογότυπο;

To Godmama’s Yard, ένα all day café στο Περιστέρι με χαρισματική αυλή, οφείλει το όνομα του σε μία φωτογραφία που βρέθηκε στον χώρο του, όταν άρχισε να ανακαινίζεται. Η φωτογραφία ανήκει στην πρώην ιδιοκτήτρια του κτίσματος, μία γοητευτική γυναίκα με συναρπαστική ιστορία, η οποία το κληροδότησε στις βαφτισιμιές της. Η εμβληματική της φυσιογνωμία και το γεγονός ότι στη φωτογραφία καθόταν σε μία εντυπωσιακή καρέκλα τύπου peacock, μας οδήγησε στο όνομα του brand. Το Your Place in the Sun είναι το tagline που κατευθύνει το μυαλό στην υπέροχη πίσω αυλή του μαγαζιού.


H περίφημη καρέκλα-θρόνος γίνεται το έμβλημα του λογοτύπου και φιλοξενεί ένα περιστέρι ως αναφορά στο όνομα της περιοχής. Η οπτική ταυτότητα ξετυλίγεται σε όλες τις επιφάνειες του μαγαζιού και γίνεται στένσιλ με τη μορφή της νονάς να κάθεται επιβλητικά κοντά στην είσοδο, λουλουδάτη ταπετσαρία, μενού και σουπλά πλαισιωμένα από αναρριχητικές περικοκλάδες.

Το cocktail menu είναι ένα γράμμα από τη νονά σε φάκελο αρωματισμένο με τις μυρωδιές του κήπου της.
Η εμβληματική της φυσιογνωμία και το γεγονός ότι στη φωτογραφία καθόταν σε μία εντυπωσιακή καρέκλα τύπου peacock, μας οδήγησε στο όνομα του brand.
H περίφημη καρέκλα-θρόνος γίνεται το έμβλημα του λογοτύπου και φιλοξενεί ένα περιστέρι ως αναφορά στο όνομα της περιοχής.
bottom of page