top of page
  • Instagram

The Method of Anarchy

Μπορεί ένα tagline να στοιχειοθετήσει την αφηρημένη έννοια μιας γραμμής χωρίς να την περιορίζει ή να την καταπιέζει; Πώς ένα λογότυπο υπονοεί διαφορετικές διαστάσεις μέσα από ένα δωρικό, σχεδόν τοτεμικό, σχήμα; Και μήπως, τελικά, η ζύμωση είναι για το κρασί ότι η έμπνευση για το μυαλό;

To Line, το πρωτοποριακό εγχείρημα μιας δυναμικής ομάδας που έχει καταξιωθεί στον χώρο της εστίασης και του bartending, στρέφεται στην παραγωγή οίνου από φρούτα, καθώς και ζύθου και άρτου, ανταλλάσσοντας υλικά μεταξύ των συνταγών.


Για αυτή την εναλλακτική προσέγγιση στον χώρο της εστίασης, κληθήκαμε να τεκμηριώσουμε λεκτικά και οπτικά τη λέξη Line ως ισχυρό brand. Στόχος ήταν να χτίσουμε, σε συνεργασία με την ομάδα, γερά θεμέλια για την έννοια της γραμμής όπως αυτή ξετυλίγεται από τις αρχές της ανθρωπότητας μέχρι σήμερα, από την καλλιέργεια της πρώτης ύλης μέχρι το γευστικό αποτέλεσμα στο ποτήρι ή το πιάτο μας.


Έτσι προέκυψε το tagline The Method of Anarchy για να συνοδεύσει το Line, καθώς προσεγγίζει μεθοδικά τη ζύμωση και, την ίδια στιγμή, υπόσχεται να τη χειρίζεται όσο άναρχα χρειάζεται για να παρουσιάζει συνεχώς το επόμενο βήμα στις συνταγές του.

Οι πολλές διαστάσεις του Line αποτυπώνονται στο λογότυπο που εμπνέεται από τον μονόλιθο, ένα σύμβολο της σπίθας που εξέλιξε την ανθρωπότητα, όπως αποδίδεται στην εμβληματική Οδύσσεια του Διαστήματος. Η γραμμή του ονόματος ορθώνεται, αποκαλύπτει έναν όγκο και εμπεριέχει τη λέξη Line, όπως συμβαίνει με τη διαδικασία της ζύμωσης που δίνει «όγκο» και αναπάντεχες διαστάσεις στην πρώτη ύλη.


Η μέθοδος της αναρχίας διαποτίζει και τις εφαρμογές της οπτικής ταυτότητας με τον μονόλιθο άλλοτε ως κενό χώρο και άλλοτε ως χάραξη αέναων διακλαδώσεων. Έτσι, το ίδιο σχήμα μπορεί να φιλοξενήσει ένα διαφορετικό εικαστικό κάθε φορά (βλ. ετικέτες κρασιού και λοιπών προϊόντων), αλλά και να εξαπλώνεται σε γεωμετρικές διαδρομές ντύνοντας τις εφαρμογές της οπτικής ταυτότητας. Αντίστοιχα, η ανατρεπτική διάθεση του branding σκανδαλίζει το tagline που εμφανίζεται κατακερματισμένο, σαν διασκορπισμένο παιχνίδι, σε διαφορετικές επιφάνειες.

Έτσι, το ίδιο σχήμα μπορεί να φιλοξενήσει ένα διαφορετικό εικαστικό κάθε φορά (βλ. ετικέτες κρασιού και λοιπών προϊόντων), αλλά και να εξαπλώνεται σε γεωμετρικές διαδρομές ντύνοντας τις εφαρμογές της οπτικής ταυτότητας. Αντίστοιχα, η ανατρεπτική διάθεση του branding σκανδαλίζει το tagline που εμφανίζεται κατακερματισμένο, σαν διασκορπισμένο παιχνίδι, σε διαφορετικές επιφάνειες.

Προ¨ϊοντική μελέτη κρασιών, ετικέτας, τιτλοποίηση Why-in? design & εικονογραφήσεις


Από τον χώρο δεν λείπει ο φόρος τιμής στο θρυλικό βιβλίο του Arthur C. Clarke με ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα για τις απόκοσμες διαστάσεις του μονόλιθου, αυτού του προσωπικού μας φετίχ, να στολίζει τα παράθυρα του μαγαζιού. Και για όσους βρεθούν στο εργαστηρίο του Line, τους περιμένει ένα τραπέζι σε σχήμα μονόλιθου.


Οι επισκέπτες του χώρου εξακριβώνουν με κάθε ευκαιρία ότι η ζύμωση μοιάζει με την έμπνευση που πλάθει στο μυαλό τις πιο αναπάντεχες ενώσεις. Από μία γραμμή, στη μέθοδο της αναρχίας και από εκεί σε έναν πολυδιάστατο μονόλιθο.

Promo video ( concept & υλοποίηση)




bottom of page