top of page
  • Instagram

Stolen Fruit


Μπορεί μια αγέλη πιθήκων να στύβει χυμούς; Πώς διαφοροποιείς ένα μαγαζί που απευθύνεται σε τουρίστες στην πολύβουη Σαντορίνη; Μπορείς να συνεργαστείς με έναν αρχαίο τοιχογράφο; Γιατί το κλεμμένο φρούτο είναι πιο γλυκό;



Ένα φρέσκο juice bar, που ανοίγει φέτος τις πόρτες του στην κορεσμένη Σαντορίνη, μας οδήγησε στο Μουσείο Προϊστορικής Θήρας, στα Φηρά της Σαντορίνης. Εκεί, ανακαλύψαμε μία εντυπωσιακή τοιχογραφία, η οποία αναπαριστά μία αγέλη από κυανούς, ευκίνητους και αναιδείς πιθήκους, που κλέβουν φρούτα και αναρριχώνται ολοταχώς στους βράχους του ηφαιστείου.


Οι πίθηκοι αποτύπωσαν ιδανικά το όνομα Stolen Fruit, το κλεμμένο φρούτο το οποίο, όπως όλοι ξέρουμε, είναι πιο θελκτικό -όπως, άλλωστε, υπόσχεται ο κατάλογος του νέου juice bar. Με tagline, το Freshly Committed Treats, το brand name παίζει με τη γοητεία της παρανομίας, εκείνης της αθώας εκδοχής της που ωθεί ανθρώπους και πιθήκους να απλώνουν χέρι σε μεστούς καρπούς ξένης ιδιοκτησίας.


To λογότυπο εμπνέεται από τις ρευστές μορφές των πιθήκων και δημιουργεί ένα στιγμιότυπο από τις περιπέτειες τους στο νησί, ενώ το ηφαίστειο της Σαντορίνης συμβολίζει τον τόπο του αθώου αυτού εγκλήματος.


Η εικόνα


To λογότυπο εμπνέεται από τις ρευστές μορφές των πιθήκων, απεικονίζει την ουρά του βασικού ήρωα σαν το S του Stolen και δημιουργεί ένα στιγμιότυπο από τις περιπέτειες τους στο νησί. Ο πρωταγωνιστής κρατάει έναν αμφορέα που τιμά την αρχαία καταγωγή του, ενώ το ηφαίστειο της Σαντορίνης συμβολίζει τον τόπο του αθώου αυτού εγκλήματος.











bottom of page