top of page
  • Instagram

Πόσες αμερικάνικες κολεγιακές ταινίες διαδραματίζονται στο Παγκράτι;

Μπορεί η κουλτούρα της κλειστής κολεγιακής λέσχης να γίνει αθηναϊκή υπόθεση; Πώς πλέκεις λατινικές λέξεις με αρχαία ελληνικά συνθήματα; Μπορεί ένα λογότυπο να ξεκλειδώσει το αφήγημα ενός brand;



Κάθε Brand χρειάζεται τα ανεπίσημα μέλη του


Στην πλατεία Προσκόπων στο πολύβουο Παγκράτι εδρεύει μία άτυπη λέσχη με πολλά μέλη που την επισκέπτονται από το πρωί μέχρι αργά τη νύχτα.

Για το όνομα της, στραφήκαμε στην ετυμολογία των περίφημων fraternities και sororities των μεγαλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου και υιοθετήσαμε τις ρίζες τους, τις λατινικές λέξεις Frater and Soror, που σημαίνουν αδελφός και αδελφή αντίστοιχα.


Η αφετηρία μας δεν ήταν τυχαία. Σκοπός μας ήταν να υπαινιχθούμε -χωρίς να λοξοδρομήσουμε- το secret dining εγχείρημα της ομάδας πίσω από το all day bar. Στο υπόγειο του μαγαζιού, φιλοξενήθηκε το ΦΒΚ, ένα μυστικό εστιατόριο που σε πλήρη ανάπτυξη του ονόματος του αποκαλύπτει τη μυστική φράση Φαγητό Βίου Κυβερνήτης. ΦΒΚ ήταν άλλωστε η πρώτη μυστική φοιτητική λέσχη, μία επωνυμία που προκύπτει -όπως όλες οι αντίστοιχες- από ένα ακρωνύμιο: Φιλοσοφία Βίου Κυβερνήτης.


Το Frater & Soror συνοδεύεται από το tagline Fine Gin Fancy Food, που περιγράφει δημιουργικά το bar ως gintoneria και mainstream gourmet προορισμό.


Μία άτυπη λέσχη με πολλά μέλη από την πρώτη μέρα


Family secrets


Το λογότυπο εμπνέεται από την κουλτούρα της μυστικής λέσχης και επιστρατεύει τις μορφές ενός αγοριού και ενός κοριτσιού -ο αδελφός και η αδελφή του ονόματος- για να συνθέσει μία κλειδαριά. Κοιτώντας καλύτερα, η κλειδαριά μπορεί κρύβει ένα μυστικό: έναν μυστικό δείπνο ίσως που εκτυλίσσεται στο ΦΒΚ;


Οι κάρτες του μαγαζιού στέκουν σαν κλειδαριές που σε καλούν να τις ανοίξεις.

Το Frater & Soror είναι μια λέσχη με τους δικούς της κανόνες και ο κατάλογος της είναι ένα Black Book που αναλύει τα στάδια και τις δοκιμασίες για όποιον θέλει να μυηθεί στους κύκλους του.


Η οπτική ταυτότητα παίζει με τα σχήματα και χωρίζει τα αχώριστα αδέλφια του λογοτύπου για να δημιουργήσει ευκαιρίες για τυχαίες «συνομιλίες». .






bottom of page